Apujakkaran puhdistus & hoito

Apujakkara tulee olemaan lapsesi uusi suosikkihuonekalu kotona. Mikä muu huonekalu voi auttaa lastasi olemaan helposti apuna keittiössä ja pesemään kätensä – kaikki turvallisella tavalla. Apujakkara ei ole vain lapsen omat huonekalut kotona. Se voi olla myös todella kauniisti suunniteltu ja sopia kodin kalusteisiin. Samalla se voi toimia myös hauskana leikkikaluna lapselle. Kun olet hankkinut apujakkaran, on tietenkin tärkeää huolehtia sen hyvästä hoidosta. Apujakkaraa tulisi mielellään puhdistaa ja hoitaa, jotta bakteerit ja lika eivät leviäisi. Mitä paremmin hoidat lapsen jakkaraa, sitä useampi sisarus voi sitä myös käyttää.

5 vinkkiä apujakkaran puhdistamiseen

1. Paras tapa pitää apujakkara puhtaana on se, että puhdistaa sen mahdollisimman nopeasti likaantumisen jälkeen.  Se on yksi tärkeimmistä keinoista pitää jakkara puhtaana ja hyvänä. Jos puhdistat sen heti käytön jälkeen, on lian pyyhkiminen yksinkertaista. Jos lapsesi on auttanut sinua ruoanlaittamisessa, voi- ja jauhelihakastiketahrat on helpompi pyyhkiä pois ennen kuin ne kuivuvat.

2. Toinen tapa puhdistaa apujakkara on käyttää haaleaa vettä, astianpesuainetta ja keittiön puhdistussuihketta. Jakkaran puhdistaminen ei ole tätä vaikeampaa, eikä ammattilaistasoisia puhdistusaineita tarvita. Voit käyttää yksinkertaisesti niitä tuotteita, joita löydät kotoa. Jos sinulla on pieni lapsi kotona, joka haluaa nuolla tai purra asioita, voi olla hyvä käyttää puhdistusaineita, joissa on vähemmän kemikaaleja.

Apujakkara laidoilla

3. Puhdista ne jakkaran sivut, jotka eivät ole näkyvissä. Hyvä esimerkki tästä on esimerkiksi alusta, jolla lapsi seisoo sekä jakkaran jalan alustat. Alustan alla voi olla paljon erilaisia ruokatahroja, vaikka olisi vaikea ymmärtää, miten ne päätyivät sinne. Apujakkaran jalat keräävät yleensä suuria pölypalloja, joten ne on hyvä pyyhkiä ajoittain, varsinkin jos lapsen tuolia vedetään ympäri lattiaa.

4. Jos pelkäät, että lapsesi saavat liikaa bakteereja apujakkarasta, voit pyyhkiä sen etikalla. Ruokalusikallinen etikkaa lämpimään veteen on täydellinen käsittely kaikkien bakteerien tuhoamiseksi jakkarasta, koska sillä on desinfioiva vaikutus.

5. Voit halutessasi puhdistaa apujakkaran sekä päivittäin että viikoittain. Päivittäisen siivouksen aikana voit pyyhkiä liat pois, kun lapsi käyttää jakkaraa esimerkiksi keittiössä ruoanlaittoon ja kylpyhuoneessa käsien pesuun. Tällä tavoin hoidat säännöllisesti jakkaraa ja pidät sen raikkaana ja puhtaana. Yhdessä tämän kanssa voi olla myös hyvä puhdistaa jakkara tehokkaammin kerran viikossa. Pyyhi sen alustojen alta, jalkojen alta ja hankaa koko jakkara yleisesti.

Oppimistorni.fi