LAITA RUOKAA LASTEN KANSSA

Ruoanlaittoa lasten kanssa – ruoanlaitto perheen nuorimpien jäsenten kanssa on toimintaa, joka luo yhteenkuuluvuutta ja hyvän ilmapiirin perheeseen. Tämä toiminta johtaa perusturvallisuuteen ja että jokainen voi tuntea olevansa mukana ja nähty. Lisäksi ruoanlaitto on täydellinen tilaisuus lapsille oppia kaikkea vihannesten nimistä ja väreistä aina veitsen käsittelyyn, oppimaan pesemään käsiään ja keskustelemaan sekä pienistä että suurista asioista aktiivisesti kuuntelevan henkilön kanssa. Ruoanlaitto antaa sinulle ja lapsellesi suuremman rikkauden kuin pelkän hyvän ruoan. Joten on aika päästää lapset keittiöön!

LAITA RUOKAA LASTEN KANSSA

6 vinkkiä isoille ja pienille kokeille

Ruoanlaitto lasten kanssa voi olla sekä hauskaa että stressaavaa. Aikuiselle voi syntyä monia pelkoja ja ahdistuksia. Entä jos lapseni leikkaa itsensä veitsellä, entä jos hän polttaa itsensä kuumalla paistinpannulla. Lapsen salliminen osallistua ruoanlaittoon on kuitenkin erinomainen tilaisuus opettaa lapsille ruoanlaittoa turvallisesti jo varhaisesta iästä alkaen. Tässä on kuusi vinkkiä, jotka voivat yksinkertaistaa ruoanlaittoa lapsellesi:

6 vinkkiä isoille ja pienille kokeille
  1. Pidä aina silmät auki – Sinun tulisi aikuisena olla aina läsnä, kun lapsesi tekee ruokaa. Ajatus on, että teidän tulisi kokata yhdessä ja luoda mukava yhteisö. Lisäksi varmista, että kaikki menee oikein ja että lapsesi ei loukkaantunut.
  2. Valitse oikea varustus – Ruoanlaittoon on käytettävä paljon välineitä. Oikeiden valitseminen on erityisen tärkeää, kun ruoanlaitto tapahtuu lasten kanssa. Ruoanlaitto ja sen valmistelut tapahtuvat keittiön pöydällä. Siksi muista hankkia apujakkara tai keittiöjakkara niin, että lapsesi saavuttaa oikean korkeuden. Se on paljon parempi kuin liukas keittiötuoli. Valitse sitten lapsesi ikään sopiva veitsi. Todella pienten lasten tulisi tietysti leikata mieluummin ruokailuvälineellä kuin terävällä veitsellä.
  3. Valitkaa resepti yhdessä – Anna lapsesi olla mukana valinnassa mitä valmistatte. Koska lapsesi on superkokki, voit tietysti valita hänen suosikkireseptinsä.
  4. Peskää kätenne – Opeta lasta pesemään kätensä aina ennen ruoanlaittoa – ja tietenkin sen jälkeen. Apujakkaralla lapsesi ulottuu helposti pesualtaaseen tekemään sen itse.
  5. Maistelkaa paljon- Parasta, mitä lapset tietävät ruoanlaitosta, on tietysti ruoan maistelu. Lisäksi se on sekä hauskaa että hyvää. Siksi maista ruokaa usein varmistaaksesi, että juuri oikeat mausteet ovat mukana.
  6. Jakakaa omat tehtävänne – Jos lapsesi on vähän vanhempi, voit hyvin siirtää hänelle tehtäviä, joista hän huolehtii. Pyydä lasta leikkaamaan kaikki kurkut, muusamaan perunat perunamuusiin tai huuhtelemaan tomaatit. Silloin lapsesi tuntee itsensä hyväksi, itsenäiseksi ja isoksi.
Ota lapsesi mukaan arjen askareisiin

Tehkää näitä yhdessä lapsen kanssa – superhelpot vinkit

Ruoanlaittoa lapsen kanssa voi tuntua vaikealta puristaa jokapäiväiseen stressaavaan arkeen. Täytyy lukea läksyjä, pestä, treenata ja pestä niiden muutaman tunnin aikana, jotka ovat päiväkodin ja nukkumaanmenon välissä. Siksi ruoanlaitto voi tapahtua mahdollisimman nopeasti. Lapsen antamisen osallistua ruoanlaittoon ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa, että se vie lisäaikaa. Jos lapsesi saa leikata vihanneksia, kun valmistat pääruokaa, säästät aikaa, kun lapsesi saa osallistua yhteisöön ja askareisiin. Mitkä ovat yksinkertaiset ja nopeat annokset, joista useimmat lapset nauttivat sekä syömisestä että ruoanlaitosta.

Pasta ja jauhelihakastike on klassikko, jota kaikki lapset rakastavat. Voit myös lisätä jauhelihaan erilaisia vihanneksia, jotta lapset saavat runsaasti ravintoa. Porkkanat ja muut hienoksi raastetut vihannekset sopivat hyvin. Anna lapsesi käyttää apujakkaraa apuna, kun hän leikkaa porkkanat ja kurkut ruokaan.

Toinen ruokalaji, joka on monien lasten suosikki, on klassinen makkarastroganoff, joka voidaan tarjoilla pastan tai riisin kanssa. Lapsi voi leikata makkaran tai kaataa tomaattisoseen, ja samalla maistaa, että se on hyvää. Tacot ovat toinen suosikkiruokalaji, jota useimmat lapsiperheet syövät, erityisesti viikonloppuisin. Maissi, kirsikkatomaatit, kurkut ja salaatti sopivat erinomaisesti lapsille leikkimiseen samalla kun paistat jauhelihaa ja lämmität leipiä. Tacosta voi siis tulla perjantaisuosikki sekä keittiön liedellä että pöydällä. Eri ikäiset lapset pystyvät myös tekemään kaikkea vihannesten huuhtelusta, sämpylöiden pyörittämiseen, munien vatkaamisesta ja rikkomisesta desimittauksiin, pöydän kattamiseen ja paljon muuhun. Oma miniavustajasi keittiössä yksinkertaisesti!

Todellinen iso suosikki lasten keskuudessa, jota monet haluavat, on klassinen kotitekoinen pizza. Se on täydellinen ruokalaji lapsiperheille, jotka haluavat nopean illallisen, mutta samalla viettää aikaa lasten kanssa ja saada heidät auttamaan keittiössä. Ota apujakkara esiin, vaivaa taikina tai osta se valmiina ja anna lapsesi valita ja lisätä kaikki suosikkiainesosat pizzaan. Lisäksi hän voi ripotella pizzaan raastettua juustoa päälle ja leikkiä, että se on lunta. Kaikki ruoanlaitto voi muuttua seikkailuksi, kun lapset ovat keittiössä.

Tärkeintä keittiössä ei ole, että kaikki pidetään aina puhtaana ja siistinä, vaan että sinulla ja lapsellasi on inspiroiva hetki yhdessä. Käytä tilaisuutta ja luo perusharrastus ruoanlaittoon jo nuorena. Auttamalla sinua keittiössä lapsesi voi harjoitella sekä motorisia taitojaan että uteliaisuuttaan, parantaa itseluottamustaan ​​ja tietysti testata makuhermojaan.