Leivo lasten kanssa – vinkkejä ja yksinkertaisia reseptejä

Haluatko leipoa lasten kanssa? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan! Annamme sinulle parhaat vinkkimme, jotta voit leipoa helposti lasten kanssa. Tässä esittelemme myös yksinkertaisia reseptejä leivonnaisiin, joita voit leipoa lasten kanssa. Useimmat pikkulapset rakastavat auttaa keittiössä ja leipoa vanhempiensa kanssa. Leivonta on sekä hauskaa että kehittävää lapsille, ja ottamalla lapsesi mukaan leivontaan, saat hyvän pohjan montessoripedagogiikalle. Onneksi on olemassa monia yksinkertaisia ​​leivonnaisia, joita voit leipoa lapsesi kanssa, jotkut niistä eivät edes vaadi uunin käyttöä.

Leivo lasten kanssa

Kun leivot lapsesi kanssa, on se myös erinomainen tilaisuus harjoitella hygieniaa. Anna lapsesi käyttää apujakkaraa pestäkseen käsiään ennen leipomista ja sen jälkeen. Riippumatta siitä, minkä reseptin valitset, teillä on todella mukavaa ja hauskaa aikaa yhdessä keittiössä. Keittiöjakkara tai apujakkara helpottaa lapsesi ruoanlaittoa ja leivontaa, samalla kun saat lapsesi mukaan jokapäiväisiin askareisiin ja voitte pitää hauskaa yhdessä.

Vinkkejä lasten kanssa leipomiseen

Apujakkara - www.oppimistorni.fi

Leivonta lasten kanssa voi olla todella hauskaa, mutta se voi myös olla stressaavaa, kun he haluavat vain nuolla vispilöitä ja syödä kaiken taikinan. Lisäksi kiinnostus voi helposti kadota ennen paistamisen päättymistä. Valitse siksi leivottavaksi yksinkertaisia ​​leivonnaisia, niin voitte pitää hauskaa yhdessä koko leivonta-ajan. Se on myös ensimmäinen vinkkimme lapsesi kanssa leipomiseen.

 1. Valitse yksinkertaisia ​​leivonnaisia ​​- voi olla houkuttelevaa leipoa jotain edistyksellistä, mutta lasten kärsivällisyys ei aina riitä sellaiseen. Valitse siksi jotain hyvää, jonka paistaminen kestää korkeintaan 15 – 20 minuuttia. Suklaapallot ovat paras leivonnainen sekä pienille että suurille lapsille.
 2. Pysy lapsen tasolla – Muista, että leivot lastesi kanssa heidän tähtensä, jotta heillä olisi hauskaa aikaa kanssasi. Tee siis leivontaa heidän tasollaan. Levitä taikinaa nenällesi, rullaa suklaapallotaikinasta ”koiran kakkaa” ja muita heidän mielestään hauskoja asioita. Tällä tavalla voit herättää ja ylläpitää lasten kiinnostusta leivontaan.
 3. Kutsu mummu kahville – Lapsellesi on erityisen hauskaa leipoa, jos mummo, isoäiti tai joku muu rakastettu kutsutaan kahville ja herkuille. Sitten myös lapsesi saa tavoitteen leivonnalleen ja hänellä on päämäärä.
 4. Ota esiin mukava esiliina – Tee leivonnasta hauska tapahtuma. Ota esiin mukavat esiliinat ja leipurin hattu, niin leipominen on vielä hauskempaa.
 5. Ota apujakkara käyttöön – Varmista, että lapsesi apujakkara on oikealla korkeudella tiskipöydällä tai ruokapöydällä, jolla aiot leipoa. Säädä taso niin, että se on oikealla korkeudella leivontaan.
Keittiöjakkara - oppimistorni.fi

Leivo lasten kanssa – Neljä yksinkertaista reseptiä, joita voitte leipoa yhdessä

Tässä luettelemme yksinkertaisia ​​reseptejä leivonnaisiin, jotka on helppo valmistaa ja niiden valmistus kestää enintään 20 minuuttia. Koska lapsilla ei ole paljon kärsivällisyyttä, on parasta aloittaa yksinkertaisilla ja maukkailla leivonnaisilla, jotka syödään nopeasti. Tässä on neljä reseptiä yksinkertaisiin leivonnaisiin, joita voitte leipoa yhdessä.

Tahmaiset suklaapallot

Suklaapallot ovat yleensä ensimmäinen leivonnainen, jonka vanhemmat leipovat lastensa kanssa. Niitä on helppo ja nopea tehdä, ja lisäksi useimmat lapset rakastavat sotkea kätensä. Herkullisten suklaapallojen suurin etu on kuitenkin se, että leivontaan ei tarvitse käyttää kuumaa uunia, joten vanhemmat lapset voivat leipoa ne kokonaan itse.

Suklaapalloihin tarvitset:

 • 100 g voita
 • 1 dl sokeria
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 1 rkl vaniljasokeria
 • 3 dl kaurahiutaleita
 • 3 rkl kylmää kahvia
 • kookoshiutaleita

Lapsesi voi helposti seistä apujakkaralla auttaakseen ja sekoittaakseen kaikki nämä ainesosat suoraan tiskialtaalla tai ruokapöydällä. Kun kaikki ainekset on sekoitettu, pyöritä taikina pieniksi palloiksi, jotka sitten pyöritellään kookoshiutaleissa. Kun suklaapallot ovat kiinteytyneet tunnin ajan jääkaapissa, ne ovat valmiita syötäviksi.

Hyvät suklaamuffinit

Toinen yksinkertainen leivonnainen, jonka tekemisestä sekä syömisestä lapset nauttivat, ovat muffinit. Muffinit voidaan paistaa nopeasti, ja tarvitset vain muutamia ainesosia. Tämä leivonnainen on yksinkertaisesti täydellinen, kun saat odottamattomia vieraita ja haluat tarjota leivonnaisia!

12 muffiniin tarvitaan:

 • 2 munaa
 • 100 g voita
 • 2 dl sokeria
 • 1 dl maitoa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl kaakaojauhetta

Aloita sulattamalla voi ja antamalla sen jäähtyä. Vatkaa sitten munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri taikinaan. Lisää sitten sulatettu voi ja maito taikinaan samalla kun sekoitat sitä. Kaada taikina 12 muffinivuokaan ja paista leivonnaisia ​​uunin keskiosassa 200 asteessa 15 minuutin ajan.

Klassinen mutakakku

Leivonnainen, josta on tullut todellinen klassikko ruotsalaisissa kodeissa, on mutakakku. Useimmat ihmiset, sekä lapset että aikuiset, arvostavat tätä todella tahmeaa kakkua. Nykyään sitä tarjoillaan kahvitauoilla korvapuustien sijaan. Mutakakulla on todella yksinkertainen resepti, jossa on vaikea epäonnistua. Muutamalla ainesosalla ja nopeasti paistamalla voit helposti tehdä hyvän kakun lapsesi kanssa.

Mutakakkuun tarvitaan:

 • 100 g voita
 • 2 ½ dl sokeria
 • 2 munaa
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria

Mutakakun paistamiseksi aloita asettamalla uuni 175 asteeseen. Sulata sitten voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi taikinaksi. Lisää sitten muut aineosat ja sekoita hyvin. Kaada valmis taikina voideltuun vuokaan, mieluiten irrotettavalla reunalla. Sitten paista kakku uunin keskiosassa 15 minuuttia. Koristele mutakakku tomusokerilla, kun kakku on jäähtynyt.

Tämä on leivonnainen, jota sinä ja lapsesi tulette todella rakastamaan!

Jouluiset piparkakut

Piparkakut ovat täydellinen, yksinkertainen leivonnainen, joita on helppo leipoa lapsen kanssa. Piparkakkujen valmistamiseksi et tarvitse edes monimutkaista reseptiä, joulun aikaan valmista piparkakkutaikinaa myydään yleensä useimmissa ruokakaupoissa.

Ota piparkakkutaikina esille ja kaulitse se. Sitten lapsesi voi painella piparkakut muottien avulla hauskojen hahmojen kuvilla. Hauskin odottaa kuitenkin piparkakkujen paistamisen jälkeen. Sitten on aika koristella ne kuorrutuksella. Voit joko tehdä omat kuorrutuksesi tai ostaa valmista tuubissa. Jos haluat tämän erityisen helpoksi, sinä ja lapsesi voitte myös koristella valmiit kaupan piparkakut. Kaikilla on mukava olla yhdessä ilman vaivaa.

Oppimistorni.fi